Zoek en boek

Zoekopdracht aanpassen

Zoekresultaten

Maritiem Centrum

MARITIEM CENTRUM

Omschrijving

In het Maritiem centrum kunt u aan de hand van foto's, oorkonden,getuigschriften en vele andere voorwerpen kennis maken met de geschiedenis van het reddingswezen op Ameland. Vele reddingsacties zijn in het maritiem centrum omschreven.Veelal met gevaar voor eigen leven en vaak met beperkte middelen werd menig reddingsactie ondernomen.
In het maritiem centrum is een filmzaal, waar het uitgaan van de paardenreddingboot op levensechte wijze in beeld wordt gebracht! De voormalige paardenreddingboot 'Abraham Fock' kunt u ook in het maritiem centrum zien. U mag zelf in en op de boot!

Ondanks het feit dat tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van een nieuwe moderne reddingboot, de 'Johannes Frederik', kunt u als bezoeker van Ameland nog steeds het unieke lanceren van de paardenreddingboot meemaken. Tijdens demonstraties wordt de reddingboot met veel spektakel door 10 paarden vanuit het maritiem centrum naar zee gebracht.

Let op: van te voren dient te worden gereserveerd.

Entreekaarten kunt u bij het museum zelf kopen.

Gesloten op koningsdag, 5 en 6 december, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. Op overige feestdagen is het maritiem centrum alleen 's middags geopend van 13.30 - 17.00 uur.

Foto's
Prijzen

Choose your language