Zoek en boek

Zoekopdracht aanpassen

Zoekresultaten

Cultuur Historisch Museum

CULTUURHISTORISCH MUSEUM

Omschrijving

In het Cultuur-Historisch museum "Sorgdrager" wordt op een zeer uitgebreide wijze de Amelander cultuur in beeld gebracht.
Sinds 1963 is de "commandeurswoning", gebouwd in 1751 door schipper Pieter Cornelis Sorgdrager, in gebruik als museum.

Wanneer je, zoals de Amelanders, eeuwenlang geïsoleerd op een eiland woont, ontstaat er een heel eigen cultuur. Wat dat precies inhoudt en hoe de Amelanders door de eeuwen heen hebben samengeleefd ontdekt u in en rond het cultuutrhistorisch museum “Sorgdrager”.

Ooit woonden op Ameland veel commandeurs : kapiteins van onder andere walvisvaarders en koopvaardijschepen.

Een wandeling door dit Sorgdragershuuske geeft een goed beeld van de oude Amelander levensstijl. Eén van de kamers is, met een rijk interieur, ingericht als de stijlkamer zoals die er in 1751 moet hebben uitgezien.

Naast het Sorgdragershuuske vindt u een museumboerderij met nog meer ingrediënten uit die fascinerende eilander geschiedenis. Zoals: een expositie over het ontstaan en de ontwikkeling van Ameland. Nog meer over de historie van de walvisvangst vanaf Ameland. En een jaarlijks wisselende expositie over een specifiek facet van de Amelander historie.

Let op: van te voren dient te worden gereserveerd.

Entreekaarten zijn bij het museum zelf te koop.

Gesloten op 5 en 6 december, 1e kerstdag en nieuwjaarsdag. Op overige feestdagen is het museum alleen 's middags geopend van 13:30 tot 17:00 uur.

Foto's
Prijzen

Choose your language