Zoek en boek

Zoekopdracht aanpassen

Zoekresultaten

Landbouw-Juttersmuseum

LANDBOUW- EN JUTTERSMUSEUM

Omschrijving

De expositieruimte bestaat uit een landbouwgedeelte en een juttersgedeelte. In het landbouwgedeelte worden verschillende aspecten van de Amelander landbouw belicht. Met interactieve elementen beleefd u de geschiedenis van de Amelander landbouw. De eilander landbouwer oefende zelden alleen het beroep van boer uit. Het werd vaak gecombineerd met tal van andere activiteiten zoals; de visserij, jacht en het jutten van goederen op het strand. Wild en vis vormden een welkome aanvulling op het schaarse menu en gejut strandhout werd gebruikt voor onderhoud en/of uitbreiding van het eigen bedrijfje.

In het juttersgedeelte vindt u zeer uiteenlopende strandvondsten terug. Eveneens maakt u in het museum op een levensechte manier kennis met het verhaal van 'Ritskemooi'. Het Landbouw-Juttersmuseum is een ‘levend museum’. Het boerenbedrijf wordt op authentieke wijze, anno 1890-1900, uitgeoefend. In de stallen zijn o.a. paarden, geiten, varkens en kippen aanwezig. De karakteristieke boerderij is geheel in stijl ingericht.

Let op: van te voren dient te worden gereserveerd.

Entreekaarten zijn bij het museum te koop.

Gesloten op 5 en 6 december, 1e kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op overige feestdagen is het museum alleen 's middags geopend van 13:30 uur - 17:00 uur

Foto's
Prijzen

Choose your language